- Nå treffer vi også medlemmer fra fjorder og fjell med kursene våre

stafettpinne

Som så mange andre måtte arbeidstakerorganisasjonen Lederne legge ned all fysisk kursvirksomhet i fjor. Det ble starten på en innovativ digital kurs-reise de ikke angrer på i dag.

- Det gikk fra fulle fysiske kurs, til bom stopp på dagen. Nestleder Liv Spjeld By tenker tilbake til mars 2020 og lar seg begeistre av hvordan organisasjonen responderte da alt så mørkt ut.

Den nasjonale lockdownen ble starten på en digital reise sammen med Varde Hartmark.

- Vi bestemte oss for å forene krefter og gi våre medlemmer et kurstilbud de tidligere ikke hadde sett maken til. Du kan si vi gikk fra lockdown og passivitet til full aktivitet, fortsetter Spjeld By.

Flere kurs og eksplosjon i antall deltakere

Lederne holdt det de lovet. Ett år senere har medlemmene fått tilbud om godt over 80 digitale kurs og seminarer. Og tilbudet fortsetter videre med full styrke i 2021.

- Ikke bare er kursaktiviteten betydelig høyere, vi ser også en stor økning i antall kursdeltakere. Webinarer gjør det enklere for våre medlemmer i hele Norge å delta. Nå treffer vi også medlemmer fra fjorder og fjell med kursene våre. Det er uten tvil en klar fordel, fortsetter Spjeld By.

- Får gode tilbakemeldinger på produksjonen

Kursene blir produsert i Varde Hartmark sitt studio på Skøyen og er pakket inn i en skreddersydd løsning for Lederne.

- Webinarene holder høy teknisk kvalitet, og det er noe vi får gode tilbakemeldinger på.

- Husk at de fleste medlemmene våre er opptatte i det daglige. Da har vi ikke tid til å somle med dårlig bilde eller lyd. Vi er presise og dere i Varde Hartmark leverer kvalitet på produksjonen. Derfor ber vi nye foredragsholdere om å produsere sendingene hos dere, for å sikre forutsigbarhet i det vi tilbyr medlemmene våre, sier Spjeld By.

Slik ser kursløsningen til Lederne ut. Dette er hentet fra kurset: Slik lykkes du med Facebook- og Instagram-annonsering

- Ukentlig i dialog med medlemmer fra hele Norge

Foran hvert kurs innleder Spjeld By kursene fra sitt hjemmekontor i Bergen. Det gjør at Lederne får muligheten til å minne om viktige aktiviteter og gi kontekst for kurset. Alt styres fra produksjonen i Skøyen.

- Nå er vi ukentlig i kontakt med medlemmer fra flere geografiske steder i Norge enn før pandemien rammet oss. Bare du er medlem og har internett kan du nå delta på våre kurs, sier Spjeld By før hun legger til:

- Digitale kurs har også gjort det mulig for oss å svare på behovet fra medlemmene våre. At vi kan være på tilbudssiden og levere kurs, som oppleves som nyttige og relevante for det enkelte medlem, er uten tvil en vinn vinn-situasjon, avslutter hun.

05/2021
av
Gro-Helene Skalstad