- Jeg var kun en liten brikke i et enormt system

stafettpinne
Det er det bildet som best beskriver mitt første møte med arbeidslivet.

Jeg har alltid vært motivert og drevet av resultater. Da jeg studerte gjorde jeg det bra fordi jeg fant motivasjon til å lese og legge inn innsatsen som måtte til for å få gode karakterer. Den umiddelbare responsen, eller kicket, en god karakter ga – trigget meg til å legge inn alle timene på lesesalen. Ikke for karakterens skyld. For meg var en god karakter et svart/hvitt bevis på at jeg hadde gjort en skikkelig jobb.

Mot slutten av studieløpet var det mye fokus på å få jobb før man var ferdig. Det gjorde at jeg kanskje litt for raskt takket ja til en jobb som egentlig ikke passet meg. Det var et stort og anerkjent selskap, men det hjalp lite ettersom arbeidsoppgavene ikke motiverte meg.

Da jeg begynte i jobben var det tydelig at jeg kun var en liten brikke i et enormt system. Jeg gjorde en jobb, leverte det fra meg og så aldri noe mer til det. Ingen respons, ingen triggerpunkter for å yte det lille ekstra. Og hvordan resultatet ble? Har ikke peiling! Jeg jobbet, leverte fra meg et regneark og startet på et nytt.

Jeg skjønte etterhvert at denne jobben ikke passet for meg. Jeg begynte å se etter nye utfordringer. Jeg ville finne et selskap hvor jeg fikk “skole-effekten”. Hvor jeg kunne få umiddelbare tilbakemeldinger på jobben jeg gjorde. At jobben jeg gjorde faktisk var viktig for at selskapet skulle levere bra – og at jeg fikk følge og påvirke prosessen fra start til slutt.

Så fikk jeg et jobbtilbud fra Varde Hartmark og takket ja.

Jeg har alltid tenkt at consulting kunne være noe for meg. Jeg liker å få presentert et problem, sette meg ned med et team, analysere og komme opp med en løsning. Før vi implementerer tiltakene vi har kommet frem til.

I Varde Hartmark får jeg jobbe både med folk på min egen alder og erfarne næringslivsledere som har stått i stormen. Tillits- og læringskurven er bratt hvis du liker en hverdag som dette. Vi er ikke flere enn at alle må bidra og spille en viktig rolle. Det var litt skummelt i starten, for det er veldig synlig hvis du ikke gjør jobben. Men det trigger meg.

Når vi oppsummerer prosjektet med kunden kommer tilbakemeldingen. Eller karakteren. En karakter jeg kan være med å påvirke. Hvis jeg gjør det som kreves.

Ekte eierskap til oppgaven, ansvar og tilbakemelding.

05/2021
av
Gro-Helene Skalstad