- Her føler man seg viktig fra dag én

stafettpinne

Det sier Christer Arntsen(27) som etter endt sommerferie i 2019 begynte å jobbe som analytiker hos Varde Hartmark. Ved sin side har han Erlend Skansen(26), like fersk i våre lokaler på Skøyen som ham selv, men som på sin side var siste tilskudd i utvikleravdelingen. Sammen med resten av oss skal de sørge for at Varde Hartmark bidrar til verdiskaping for kundene våre.

– Jeg ønsket å utfordre meg selv ved å søke jobb i et konsulentselskap som er fremoverlent og som tør å satse på unge mennesker, fortsetter Christer.

Christer er vant til å utfordre seg selv – og andre. Ved siden av å studere til siviløkonom med fordypning i finans, har han lenge jobbet som personlig trener. Variasjon og muligheten til å utvikle seg var kvaliteter som sto høyt på lista da han skulle velge arbeidsplass. I Varde Hartmark opplever han læringskurven som bratt.

– Det første som slo meg da jeg kom på jobb var at selskapet har en flat struktur, hvor man får ansvar fra dag én. Her bruker man ikke flere uker på opplæring, man lærer mens man lever. Og der man i andre selskaper kanskje sitter i flere måneder og gjør småjobber, får man her tidlig muligheten til å lede prosjekter, og å utføre viktige arbeidsoppgaver. Vi sitter i åpent landskap, og lurer man på noe, er terskelen lav for å spørre, det være seg en partner, en seniorkonsulent, eller en annen junior.

Han har også satt pris på variasjonen i ansattstaben, både når det gjelder erfaring og faglig bakgrunn.

– I Varde Hartmark er det mange ulike profiler, noen med lang, og noen med kortere fartstid i bransjen. Jeg mener jeg kan lære noe nytt av alle her, og på den måten kan jeg utvikle meg faglig, personlig og forhåpentligvis vil jeg kunne bidra positivt også for selskapet.

– Da jeg begynte lå prosjektene og ventet på meg

Digitalisering av tjenester skulle raskt bli etterspurt i en periode hvor man ikke hadde muligheten til å møtes fysisk. Her kommer Erlend inn. Da han begynte i august etter å ha fullført sin bachelor i programmering på Westerdahls lå prosjektene og ventet på ham, og allerede første dag, var han i full gang.

– At jeg allerede første dag ble utfordret på å finne nye mulige løsninger, og at jeg raskt fikk muligheten til å lage noe som vil fungere i prosjekt, var langt over hva jeg hadde forventet, sier Erlend.

– At det stilles høye krav og at tilbakemeldingene er kontinuerlige trigger meg veldig. Det er sånn man lærer, fortsetter han.

For Erlend var det viktig å kunne jobbe med det han interesserer seg aller mest for, uten å måtte være i et miljø hvor alle andre også har samme faglige bakgrunn. På den måten får han utviklet seg, faglig og personlig.

– Faglig interesserer jeg meg for fullstack utvikling, hvor man både fokuserer på det brukeren ser, i tillegg til “hjernen” bak, og hvordan de to delene av en løsning skal fungere sammen, sier han.

I tillegg er det veldig viktig for meg å være i et arbeidsmiljø hvor det er sosialt og verdsatt med en prat, også utover det som dreier seg om jobb. Så langt har det vist seg å være det her i Varde Hartmark, avslutter Erlend.

05/2021
av
Gro-Helene Skalstad